Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar.
Unii acizi graşi nesaturaţi au puterea de a creşte imunitatea atunci când sunt asociaţi cu o dieta echilibrata si aici am evidenţia Omega 3 şi Omega 6 a căror funcţie principală este reglementarea unor celule ale sistemului imunitar. Pentru asta trebuie sa introducem in dieta noastră cat mai multe seminte si nuci.
Carotenoizii, care se găsesc mai ales în legumele şi fructele de culoare galbenă, portocalie şi roşie, activează sistemul imunitar rapid, îmbunătăţind apărarea organismului. In unele cazuri, când suplimentam consumul de carotenoizi prin consumarea acestor alimente ne pot fi de mare ajutor.
Vitamina E care se găseşte în multe fructe si legume îmbunătăţeşte sistemul imunitar si este, de asemenea, considerata ca un antioxidant. Vitamina C are un puternic efect antioxidant şi îmbunătăţeşte efectele vitaminei E, are efecte benefice în special in infecţiile respiratorii şi răceli. De aceea, nu trebuie sa lipsească din alimentaţia noastră zilnica fructele si legumele care conţin vitamina C.
Ficatul este organul pe care trebuie să îl protejam pentru a avea o imunitatea buna, capacitatea de a ne apăra de boli şi pentru eliminarea toxinelor din organism.
Pentru a ne consolida imunitate trebuie sa avem in vedere 4 aspecte:
1. Evitaţi grăsimile saturate
2. Evitaţi constipaţia
3. Consumaţi cat mai multe proteinele vegetale, nu animale.
4. Beţi multă apă.
Multe fructe si legume sunt bogate in antioxidanţi, vitamine si minerale care pot consolida sistemul imunitar şi le puteţi transforma în sucuri nutriţionale care sunt extrem de benefice pentru organismul nostru. Prin ingerarea acestor băuturi în mod regulat, veţi avea mult mai puţine probleme de sănătate.
Sursa articol: csid.ro